Thursday, November 3, 2011

Amazing dalam hazab

Lepas seminggu or 7 hari wat diet Atkins ni...
Teng tereng...

..............

..............


................................

..........................

Ermm dari 83.7kg turun ker 80.5kg!

Pergh...memang dasyat.
Kalau konsisten ni..nampaknyer merasalah dapat normal weight before my E-day.
Tak pernah lagi berdiet turun camni.
Mungkin kali ni betul2 kuat azam.
1 pantang larang pun kite tak langgar.

Tapi ader satu turn off point disebalik kegembiraan yang susah nak digambarkan ni.
I am having terribly bad constipation! Hazabbbbbbbbbbb gile!
Siap leh feeling... "Ni ker rasanyer beranak sok2"..kerut2 dahi...teran2..tak keluar gak.
Air mata siap berlinang-linangkuar. Aduh serius!

Minum air definitely dah more than 3 litres. Tak jadi masalah nak minum banyak manerpun.
Cuma bile time keje tu susah sikitlah.
Tapi walau apapun, tetap lebih dari 3 litres.
Hadoi tensen. Sampai leh berazam taknak sentuh daging dah.
Nak belasah ikan jer. Sadis!~

Nak kate tak makan sayur xjugak, leh kata daging ngan sayur same banyak.
Rasanyer nak up water to 4 litres.
Dan disamping itu amik supplement fibre.
Memang hazab.
Tak nak experience dah! Cukuppppp!!!!!

Anyway I'm celebrating 80.5kg still!!!
Can't wait 77.5kg next week.
Memang try aim 3kg per week.
Tapi kalau kurang xjadi masalah.
Lebih lagi takder masalah.
Ok done!

2 comments:

Orked_Ungu said...

boleh share u makan ape je?

Ms^Keli said...

Alamak, tadi dah taip. Terpadam pulak.
Hermm ok ni la antara makanannya:
Main food:
- Telur
- Ikan
- Ayam
- Kambing

Sayur
- Kobis
- Bayam
- Cendawan
- Brokoli
- Bawang
- Tomato

Air:
Air kosong sahaja.

Makanan kat atas sumer tu kite makan jer xkire masak apapun. Tapi masakan tu mesti xcampur gula. Paling senang goreng ngan rebus ler. Sebab orang xletak gule kan. Ayam nandos pun katenyer healthy jer. Mase atkins ni xleh sentuh gula and karbohidrat selain dari sayur tertentu. Garam xper.. :)

Jomlah berdiet same. Nak kene turun 10kg ++
dalam mase sebulan ni. Penting!